Instagram Pronouns Nedir?

Instagram Pronouns Nedir?

Instagram Pronouns özelliği; kullanıcılara cinsiyet kimliğini ve tercihini, belirli Instagram hitaplarıyla daha açık ifade edebilme yolunu açıyor. Pek çok kullanıcının ilgi odağında yer alan bu özelliğe yönelik merak ettiğiniz ne varsa, öğrenmek için okumaya devam edin!

Instagram Pronouns Nedir?

Cinsiyet ifadesi ve kimliği kişiden kişiye farklılıklar gösterdiğinden dolayı Instagram, kullanıcılarına kendisini daha iyi dile getirebilmesi için Instagram pronouns adında bir özellik sunuyor.

Pronouns sözcüğünün Türkçe karşılığı ise 'zamirler.' Bu doğrultuda söz konusu özellik, Instagram kullanıcılarının kendilerini nasıl tanımladıklarını belirlemek için kullanılıyor. Bu, toplumsal duyarlılığın ve cinsiyet kimliği çeşitliliğine saygı göstermenin bir yansıması durumunda. İşte Instagram, kullanıcılarına kendi pronounlarını (yani zamirlerini) profil bilgileri arasına eklemeleri için bu seçeneği devreye aldı.

Instagram Pronouns Ne Demek?

Instagram pronouns anlamları için şu zamirleri listeleyebiliriz:

  • Ben,
  • Sen,
  • O,
  • Biz,
  • Siz,
  • Onlar.

Modern toplumlarda cinsiyet kimliği ve ifade çeşitliliğini yansıtma amacıyla cinsiyetten bağımsız hitaplar yani pronounlar gittikçe yaygın hâle gelmiştir. Örneğin, “they/them” (onlar) bu hitaplardan biridir. Aynı zamanda erkekler için “his” ve kadınlar için “her” yapılabilir.

Instagram Pronouns Ne İşe Yarar?

Instagram’da pronounlar, her kullanıcının profiline ekleyebileceği küçük etiketler olarak işlev gösteriyor. Bu, diğerlerinin sizin için hangi zamirleri kullanması gerektiğini belirtme fırsatı sunuyor. Örnek vermemiz gerekirse; o (she/her) veya onlar (they/them) gibi pronounlar kullanmak suretiyle, cinsiyet ifadenizi ve kimliğinizi daha net biçimde gösterebilirsiniz. Aynı zamanda bu, Instagram’ı topluma daha duyarlı ve daha kapsayıcı bir platform hâline getirmeye de yardımcı oluyor.

Instagram Pronouns Nasıl Eklenir? - Instagram Pronouns Nasıl Kullanılır?

Instagram pronouns ekleme işlemini gerçekleştirebilmek için öncelikle Instagram'ı İngilizce ayarlamak gerekiyor. Bunun için aşağıdaki adımlar izlenebilir:

  1. Instagram’ı açın, profil sayfanıza giriş yapın ve sağ üst köşede yer alan üç çizgiye tıklayın. 
  2. Açılan ekranda 'Ayarlar ve Gizlilik' sekmesine gelin.
  3. Aşağıya kaydırın ve 'Dil' seçeneğini bularak İngilizceyi seçin.

Eğer Türkçe ayarlarınızda Instagram pronouns ekleme bulunmuyorsa İngilizce’ye çevirmek zorundasınız. Instagram uygulamasını İngilizce yaptıktan sonra sıra geldi pronouns Instagram nasıl eklenir? sorusunun cevabını uygulamaya:

  1. Tekrar profil sayfanıza girin.
  2. Bu sayfada 'Pronouns' şeklinde bir seçenek göreceksiniz.
  3. Buraya tıklayın ve dilediğiniz Instagram hitaplarını ekleyin.
  4. Ardından profilinizi yeniden anadilinize çevirmek isterseniz yine profil sayfanızda yer alan sağ üst köşedeki üç çizgiye dokunun, daha sonra aşağıya kaydırın ve dil seçeneğine gidin. Buradan Türkçe yapabilirsiniz.

Instagram Pronouns Özelliğini Aktive Etme

Instagram pronouns ekleme imkânı kendinizi daha iyi ifade etmenin yollarından biridir. Şâyet hesabınızda Instagram pronouns gözükmüyorsa bu özelliği etkinleştirmeniz gerekiyordur. Pronouns Instagram özelliğini aktive etmek için şu adımları takip edin:

  1. Instagram’a girip profil sayfanıza gidin.
  2. 'Profili Düzenle' butonuna tıklayın.
  3. Açılan sayfadaki 'Hitaplar' sekmesini bulun.
  4. Burada 'Sadece Takipçilere Göster' yazısının yanındaki düğmeye tıkladığınız takdirde, sizi takip edenler Instagram hitaplarınızı  görmeye başlayacaktır.
  5. Herkese açık görünmesini istiyorsanız bu butonu kapatmanız yeterli.

Böylece Instagram Pronouns nedir? Nasıl kullanılır? Anlatmış olduk. Benzer içeriklerimize göz atmayı ve sorunuz varsa yorumlar bölümünden bizimle iletişime geçmeyi unutmayın!